Takeaway er også sunt

Forskjellen mellom sunn mat og frisk trening er at du kan få andre til å lage den sunne maten for deg, mens du må utøve øvelsen selv. Så hvorfor ikke gjøre det? Hvis du ikke liker matlaging, ta et sunt takeaway i stedet. Og bruk ekstra tid og energi til å øve mer mosjon

Takeaway er også sunt

Sunn takeaway er en spesielt smart strategi hvis du bor i en større by hvis du er singel og hvis du ikke har hjemmekostede barn. Jo større by du bor i, desto bedre er valget av sunn, velsmakende og billig takeaway mat. Jo mer singel du er, desto mindre motivert er du å lage mat bare for deg selv. Eller du mangler også en som vil lage mat for deg. Hvis du ikke har barn eller hvis barna ikke er bosatt, har du ikke motivasjon til å lage mat.

Matlaging er et sosialt fenomen
Det er godt dokumentert fra den sosiologiske undersøkelsen at matlaging er et sosialt fenomen. Hvis du skal spise alene, er du ikke spesielt motivert til å lage mat. Jeg lager bare mat noen av dagene når jeg har datteren min. De andre dagene er det alltid på en sunn takeaway. Jeg kunne aldri tenke på matlaging bare for meg selv. Jeg har også funnet ut at det faktisk er billigere og sunnere for meg å fokusere på matlaging i stedet for matlaging. Matinnhenting er også ofte det som motiverer meg til å trene på dager når jeg er veldig lat. Jeg må ha noe å spise, og jeg kan like godt gå dit – kanskje en liten omvei for å se meg litt nå, når jeg har kommet ut.

Er du, som Per Brændgaard, en membran når det gjelder trening? Så les her og se hvordan en sledding kan trene ut

Ikke veldig bra
Når jeg har gjester, tar jeg vanligvis også takeaway. Det er på grunn av at matlaging er diskret og jeg er ikke særlig god i det. Men jeg har stor respekt for folk som liker å lage mat selv.

Husk protein
Ren ernæringsmessig er matlaging spesielt viktig for å få tilstrekkelig mengde og utvalg av grønnsaker. Andre sunne matvarer kan spises nesten direkte fra pakken uten spesiell forberedelse, for eksempel. hel hvete brød, fisk egg og frukt. Men de fleste grønnsaker smaker veldig kjedelig uten matlaging.
Den sunneste takeaway har derfor et høyt og variert innhold av grønnsaker og et høyt smaknivå. I de store byene er det mange steder hvor du kan få et bredt spekter av forskjellige smakfulle, sunne salater. Husk noe protein fra bønner, erter, linser, fisk eller kjøtt i eller til salaten.

Takeaway er også sunt

Per Brændgaard, ernæringsfysiolog og helse humanist, foredragsholder og konsulent. Les mer på perbrændgaard.com

Flere tips fra Per Brændgaard

Er du for tynn? >>
11 forskjellige grunner til trening >> >> Katastrofe er like farlig som å røyke >>

Gratis sunne tips på Facebook?
Vil du ha gratis, sunne tips rett på facebook? My Woman Secrets har sluttet seg til SUNDAY, ELLE, Q, og Food & Home om den sunne gruppen av sunne tips hver dag.
Gi gruppen «Sunt tips – hver dag» en «som» her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *