Sørine Gotfredsen: «Jeg burde ha hatt noen barn»

Sørine Gotfredsen har aldri tvilte om at hun ikke ville ha barn. Nå er hun 48, og det har kommet til henne at det kan ha en pris å ha valgt barn fra

Sørine Gotfredsen har alltid satt friheten høy. At hverdagen var ikke fylt med logistikk, og at planene kunne endres fra ett øyeblikk til et annet. Sørine har alltid vært alene. Det har vært menn, men aldri noen hvor barn var et relevant emne. Og selv om hun som pastor har døpt rundt 500 av dem, har hun aldri lengt etter at moren hennes er mor. men.

– For noen år siden ville jeg ha prøvd at jeg aldri skulle angre. Men nå føler jeg at jeg kan komme til det, sier Sørine Gotfredsen i denne ukens My Woman Secrets.

– Så … Jeg har begynt å tenke at jeg tror det er et element av plikt knyttet til det, sier hun.

Sier du at du skal ha barn?

– Ja, bare. Hvis du kan. Så du hjelper til med å lede familien. Så du ser det som en del av sin oppgave i livet å gi liv på og ikke bare for å nyte det, men også for å sikre at andre kan nyte det. Livets mening er egentlig å skape liv. Det er en grunnleggende oppgave å formidle gaven.

«Jeg burde få barn til å vokse opp,» sier komiker Christian Fuhlendorff

Så du er nærmest i konflikt med din egen tro?

– Ja, det er jeg. Det var ikke klart for meg før, men etter det forferdelige angrepet i København i februar i fjor, sa både dronning Margrethe og Helle Thorning-Schmidt at vi skulle slå sammen de danske verdiene og flytte dem fremover. Da tenkte jeg: En av måtene du kan ta med på danske verdier er helt banal og konkret ved å få noen barn du reiser etter det du synes er viktig. Og så tenkte jeg: «Å, det var slik jeg kunne bringe verdiene fremover ved å ha tre barn og utdanne dem i min ånd. Jeg har mislyktes en oppgave som ligger bare fordi jeg er opprettet for å føde barn, og det har jeg ikke gjort, sier Sørine Gotfredsen.

Sørine Gotfredsen: Sendt Ripe

En grunn til at barna ikke kom, var at hun var lenge om å bli moden, slik hun selv sier.

– I vår tid kan du være barn nesten hele livet fordi du ikke er ansvarlig og fordi du kan velge alt selv. Deretter velger du Peter Pan og sier: Jeg må fortsatt være barn og ha det gøy og gjøre det jeg vil.

– Jeg beklager at jeg har vært for lang for modning. Jeg har kastet bort noen år for å være for dum. Dermed blir de for tankeløse og selvabsorberte på barnslig måte. Jeg er så lei meg for at jeg var så moden. Det er derfor en glede å spille Peter Pan i så mange år fordi en dag risikerer du å se tilbake og innse at noen av årene har vært bortkastet. Det er nå en naturlig del av menneskelig sjel og fysisk utvikling at man prøver å etablere en familie og gjør det enormt selvspredende på noe annet enn seg selv, sier Sørine Gotfredsen.

Skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard er blitt en 10% lykkeligere etter at han har hatt barn

Ingen mann

Sørine Gotfredsen har ingen mann. Faktisk har hun aldri bodd med en. Hun har heller ikke lengtet etter det. De har vært der, mennene. Men det har vært «litt i luksusutgaven. «

– Det er alle de gode tingene du kan gjøre sammen, og slik at du unngår å krangle om det der kjøleskap, og du er ikke forpliktet til sikker ting. Det er en gratis luksuriøs tilstand hvor du bare får det gøy og du kan ikke se det før du har det gøy igjen. Selvfølgelig kan det være litt overfladisk, men hvis du har kjent hverandre lenge, kommer du nær hverandre, og det er bare balansen hvor du får trygghet og selskap og et kjønnsliv for den saks skyld – men hvor du ikke trenger å tilpasse eller kutte noe bort for den annenes skyld. Det er ikke så mange kompromisser, det innebærer bare plusting. Selvfølgelig har jeg tenkt på om det er nok i det lange løp, men det vil vise seg.

Mange andre i din situasjon ville opprettholde at de hadde tatt det riktige valget uten å ha barn?

– Ja, men jeg tror ikke alltid det er sant. En åpenbar teori er at hvis du sier: Jeg har valgt å ikke ha barn, det kan være noen sorger knyttet til det. Kanskje ingen ønsker å ha barn med en. Kanskje det er en trist realitet i ryggen. Så det er smartere å si at «det er noe jeg har valgt», så du virker litt sterkere og uavhengig og oppe. I vår tid er det i stor grad noe attraktivt knyttet til å være en som kan styre sitt eget liv. Det er i vårt sinn at vi forme våre egne liv. Hvis virkeligheten er at du ikke formet den, men aldri fikk det du drømte om fordi ingen hadde en eller du ikke møtte den rette mannen eller hva vet jeg, så er det mer smart å si den andre. Jeg er helt overbevist om at det er en del av det, sier Sørine Gotfredsen.

«Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle møte noen jeg kunne elske så mye,» sier Stine Bramsen, sangeren

Vil du ha en mann som ville ha barn med deg?

Ja, det ville jeg. For den saks skyld ville jeg med mye større overbevisning kunne si hva jeg egentlig valgte. Nå sitter jeg i en grå sone der jeg ikke vet hva som er hva. Jeg vet at jeg aldri har lengtet etter det. Men det kan være fordi jeg aldri har møtt noen som har lengtet med meg. Noen ganger må du kanskje være to til lang og oppdage at det er noe å lure etter. Så jeg beklager at jeg aldri har møtt en mann som har åpnet det rommet for meg. For så mange ting kunne ha vært annerledes. Og så kan noen si: Vel, du har ikke gjort nok selv. Og det stemmer også. For mye ville jeg ikke at jeg skulle gjøre noe med det, sier Sørine Gotfredsen.

Sørine Gotfredsen, 48 år, sogneprest, forfatter og debattør

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *