Pelle Hvenegaard: Jeg har vært merkelig med kvinner

Pelle Hvenegaard har alltid oppfattet kvinner som noe å erobret og konsumert, og han skal drikke hver gang. Inntil han en dag fikk våkne og begynte å ta kontroll i sitt eget liv

Pelle Hvenegaard: Jeg har vært merkelig med kvinner

Måten kvinner har vært en drivkraft i Pelle Hvenegaards liv har forandret seg mye gjennom årene. Han sier i et intervju med My Woman Secrets denne uken.

En gang var kvinner noe som skulle erobret, oppnådd, konsumert … noe ufølsomt, så litt forhøyet. Som i virkeligheten, mye mer om min egen usikkerhet enn noe annet. Det er noe slik at kvinner alltid kan gå ut og score mens menn ikke kan?

– Det er i det minste hva menn tenker. Men jeg har vært merkelig med kvinner fordi på den ene siden har jeg aldri vært vanskelig på å få dem hvis det er det jeg ville ha, derimot, har jeg aldri vært sikker på saken min. Hvis jeg kunne. Hvis jeg var attraktiv nok. Det har vært noe farlig, og i mange år vil jeg gjerne drikke meg selv, sier Pelle Hvenegaard.

Forfatter Morten Sabroe er mer redd for kvinner enn for ebola og islamistiske stat …

Hans første påminnelse om motsatt kjønn var allerede da han var veldig ung – ni til ti år:

– Det var på fritidssenteret, hvor det var en jente som heter Sarah, som jeg helt elsket. Jeg kysset jakken hennes og kunne finne de merkeligste unnskyldningene for sykling forbi hvor hun bodde. Det var min første forelskelse, men jeg våget aldri å virkelig gå etter det.

– Det sier litt om selvtillit – jeg har hatt det. I mange år trengte jeg alkohol å våge å nærme seg kvinner. Men plutselig kom det en dag til meg: Gud! Jeg kan ikke slå til en kvinne uten å bli påvirket!

Jeg hadde ikke noe selv

Det var litt av en våkneavtale for ham fordi det virket for ham at det var et grunnleggende selvtillit som han hadde, og han ville ikke styre sin livet. Det tok lang tid før han endret seg, men i dag er han gift med Caroline Hvenegaard – og da han møtte henne, hadde han ikke drukket mot:

– Bare kaffe. Det var min første og eneste blinde date – satt opp av noen jeg hadde sett et par ganger. Det skulle ikke være oss to, så hun sendte meg videre til systemet, det var ganske bra gjort.

«Jeg kan ikke tro at hun har giftet seg med meg», sier Knud Romer på sin kone Andrea

Som liten gutt deltok Pelle Hvenegaard i «Pelle Erobreren», og siden da følte han at han skulle leve opp til noe.

– Jeg sto med en Oscar i hånden som 11 år – det er et veldig utgangspunkt. Så jeg må bygge meg igjen siden. Jeg tok et steg om gangen mot noe jeg hadde valgt, selv hadde gjort. Og det gir også et helt annet møte med andre mennesker.

– Plassen for dumhet og kjærlighet jeg har med min kone har nå krevd at jeg har kommet på plass i meg selv. Så jeg kunne imøtekomme noe annet. Ha plass til en annen person. Jeg ble gift 25 år gammel med en åtte år gammel kvinne, det var litt av et forsøk på å hoppe inn i andres liv og få et liv. Det viste seg raskt at det er umulig. Du må lage din egen. Men det var en god og viktig tid for meg fordi det var der, jeg fant ut at jeg ikke var skuespiller. Og der fant jeg meg selv å være meg selv. Fordi jeg ikke hadde noe på den tiden, sier han.

Caroline er en glede i mitt liv

Hans kone Caroline er en stabilitet, en grunnleggende glede og et ro i Pelle Hvenegaards liv.

– Jeg møtte min kone i en tid da mitt behov for å bli bekreftet ikke var overveiende fordi jeg var fornøyd med livet mitt. Glad for å være meg. Så det ga livet mitt noe ekstra, noe mer, en inspirasjon. Jeg brukte det ikke slik jeg pleide å: For å bli gjenkjent.

«Jeg gjør meg engstelig for å være en god mann,» sier Mikkel Beha Erichsen

– Caroline og jeg er veldig forskjellige, og jeg har hatt problemer med å imøtekomme dem tidligere. Det var en del av usikkerheten for å prøve å pakke alt til noe perfekt. Du bygger en ide om deg selv. Med Caroline våget jeg for første gang å se meg som et helt menneske. Og ja, jeg er feil og savner, men for den saks skyld kan jeg imøtekomme henne med å bringe noe helt annerledes. I stedet for å bare reflektere over mine tanker og tro, sier Pelle Hvenegaard til My Woman Secrets.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *