Marie Tourell Søderberg fra «1864» fikk stress: Kroppen min sa nettopp

Hun fikk hennes gjennombrudd i Inge’s rolle i Danmarks mest avskalede tv-serie «1864» – men allerede før det var Marie Tourell Søderberg ambisiøs med hennes lek – så mye at hun i starten av sin karriere utløste en stressreaksjon

26-åringen Marie Tourell Søderberg ble kjent da hun spilte en av hovedrollene i 1864-serien «. Nå er hun igjen nåværende – denne gangen med filmatisering av «Steppeulvene».

Men hvordan hun endte som en av Danmarks nye lovende stjerner, er en reise gjennom en snobbed teaterskole i New York fylt med Paris Hilton Wannabes med små baghunder og urealistiske drømmer om Hollywood. Derfra videre til Odense Teaterskole, hvor hun var den yngste i sin klasse. Det var en forelskelse på Marias skremmende voksenliv – litt for mye, hun fant ut da hun ble rammet av stressrelaterte oppkastreflekser på andre skoleår. Dette er hva hun sier i et intervju med My Woman Secrets denne uken.

– Da jeg lo, ropte, danset, presset på halsen min nakke sammen, og det var noen oppkastreflekser som jeg ikke kunne kontrollere meg selv i det hele tatt. Det var sinnsykt ubehagelig. Så jeg ble nettopp sendt til skolesykolog, som sa at det bare var en betinget refleks, men vi skulle prøve å finne ut hvorfor jeg hadde det. Det var ikke så vanskelig. Jeg var bare 19 år gammel og jeg ville ikke gå gjennom. Så jeg var veldig vanskelig på meg selv.

Jens Setter-Lassen fra «1864» ville egentlig ikke være en skuespiller

– Hvis jeg fikk kritikk, satte jeg meg til å jobbe syv ganger så hardt. Da jeg ikke kunne finne ut hvordan jeg skulle bli sint og si det, følte jeg det på scenen, og jeg følte meg ikke bra nok. Det var en ond sirkel. Og på et tidspunkt sa kroppen min, sier Marie Tourell Søderberg.

Prisen var for høy

Da pappa hørte hvordan hun var, dro han til Odense og plukket henne opp. Han ville rett og slett ikke gå på skole da hun hadde en slik måte – i stedet for å ha far og datter tatt lange turer der de snudde situasjonen. Og sakte kom det til henne at hvis det var prisen på å være skuespiller, ville hun ikke betale det.

Og så begynte det sakte å snu. Oppkast refleksene stoppet, og Marie tok seg selv og alle de tingene som gjorde det vanskelig for henne.

Nikolaj Coster-Waldau elsker fortsatt sin kone i 17 år. Les hvordan paret har opprettholdt kjærligheten

En kjærlighet til seg selv

Nå har hun i løpet av kort tid landet to store roller som helt utdannet – og hvordan har hun gjort det?

– Vel, det er greit! Jeg tror ikke jeg tar ting så høytidelig lenger. I utgangspunktet handler det bare om å lande litt mer i et selvtillit, hvile i hvem du er, at du har en slags intern omsorg. Og en kjærlighet for deg selv, så du trenger ikke alltid å ha den fra andre. Det er den største skuespillerinne: Du begynner å be for folk å tro at du er god.

– Og så begynte det for meg: Jeg visste egentlig ikke hvor jeg tilhørte, men det var leken – jeg kunne bare finne ut det! Og det var kult når du kunne si til kameratene sine at du spilte med Anders Matthesen eller deltok i «Klovn». Det gjorde meg noe i begynnelsen. Men det er ikke holdbart i det lange løp. Lasten veltet. Og derfor er jeg så opptatt i dag at det er noe i livet mitt som ikke handler om handlingen. At min suksess ikke stemmer overens med rollene jeg får, men hvordan jeg har den inne, sier Marie Tourell Søderberg til My Woman Secrets.

«Jeg har blitt mer bevisst på meg alle,» sier Astrid Krag til My Woman Secrets fra sin side i «Dancing with Love»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *