Louise var med en narsissist: «Alt var i hans lokaler»

Utenfor var kjæresten veldig populær, men hjemme fikk Louise Kent en helt annen mann. Hun følte at han bestemte seg for alt og at hun ikke hadde rett til å føle eller føle at hun gjorde det. Til slutt tenkte Louise ikke hvem hun var.

Louise var med en narsissist: "Alt var i hans lokaler"

Louise Kent hadde nettopp flyttet hjemmefra da hun ble forelsket i en sjarmerende og veldig utadvendt mann. Han bombarderte henne med kjærlige meldinger, og veldig raskt ønsket han å flytte inn i henne når han sto uten mulighet. Louise hjalp, selv om hun følte at det gikk litt for mye og gleder meg til å leve alene. Da hun snakket med ham et par måneder senere, syntes hun at det var litt for sterkt, hun oppfattet at han var fornærmet. Han flyttet igjen, og selv om de fortsatt var elskere, kunne Louises frustrasjon ta lang tid uten å bli hørt. Dette førte til konflikter, og det endte med at kjæresten flyttet inn igjen – nå med barna fra et tidligere forhold som bodde hos dem hver annen uke.

– Ser bakover, gravd han seg inn i mitt liv og sørget for å fylle mye. Han var litt eldre enn meg, men jeg forventet at jeg var det perfekte papiret for sine barn, selv om jeg bare var 25 år, sier Louise.

Den perfekte fasaden

Louises kjæreste var veldig forgjeves både med hennes egen og Louises utseende. Han kunne tenke på å kjøpe klær til henne da han ønsket å se henne.

– Han var veldig utgående og kjente alle. I begynnelsen var jeg fascinert av det faktum at han kunne komme inn i alle de fancy nattklubbene og fikk gratis champagne på de gode restaurantene. Noen av tingene han fortalte om seg selv i begynnelsen, oppdaget jeg at det senere var en løgn, men han gjorde det for å imponere meg. Jeg har senere lært at alt han sa og gjorde handlet om å skape en perfekt fasade, sier Louise.

Når de flyttet sammen igjen, gikk kjæresten som den passet ham. Han kunne være i byen og komme hjem sent neste morgen uten at Louise kunne få tak i ham på telefonen. På et tidspunkt fortalte han henne at han hadde vært ute av alle sine tidligere kjærester. Ser tilbake, kan Louise se i dag at han sa det han mente. Først etter at de forlot hverandre, oppdaget hun utroskap.

Louise følte alt skjedde fra kjærestenes side.

– Hvis det var noe jeg ønsket, prøvde jeg å snakke med ham om det på en god måte, men det endte alltid i stridigheter. Etterpå følte jeg meg skyldig fordi jeg så at han ikke tok ansvar for sin vrede, men beskyldte meg. Jeg følte meg manipulert. Han ringte meg aldri stygge ting eller var truende, men jeg følte at han sakte brøt ned selvtillit ved å konstant peke på alt jeg gjorde galt som kjæreste, og ved å bruke mitt sårbarhet for meg, sier Louise.

Louise hadde perioder da hun følte seg veldig uheldig om forholdet hennes og ønsket å forlate ham. Men hun kunne ikke.

– Han var den eneste som kunne få meg tilbake da jeg var trist ved å fortelle meg hvor mye han elsket meg. Jeg fryktet at livet mitt ville føle seg tomt hvis han ikke var der fordi han fylte seg så mye, sier Louise, blir mer og mer forvirret i de to årene hun var med kjæresten sin.

– Jeg visste ikke hvem jeg var. Da jeg fortalte ham om mine følelser, sa han at det ikke kunne være sant at jeg følte meg så. Han fortalte meg ofte hva han trodde jeg skulle tenke på. Jeg tror det handlet om behovet for at han skulle passe på sitt perfekte bilde av meg.

Vet hva du skal se etter

Da jeg ble verre, så jeg at han ikke kunne bruke meg, og da jeg ble fortalt lenge at jeg ikke ville være venn med ham lenger, tok han imot det uten å stoppe det minste for vår forhold. Faktisk slo jeg ham i et desperat håp om at han ville kjempe for å redde vårt forhold. For Louise hadde hennes forhold vært så mye at hun følte seg tom og engstelig da hun var alene. Hun startet i terapi.

– Jeg har lært å kjenne meg mye bedre, og jeg er ikke lenger redd jeg faller for en mann som, som jeg ser det, har narcissistiske egenskaper, som min kjæreste. Nå vet jeg hva jeg skal se etter. Jeg vet at hvis det føles feil, er det feil. Jeg vil lytte til og svare på det. Heldigvis har jeg ikke mistet troen på at jeg kan ha et lykkelig kjærlighetsforhold. Men jeg vil ta tid å gå tilbake og se alt litt når jeg møter en ny mann. Og så spør jeg meg selv om han er bra for meg, sier Louise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *