Knud Romer: Livet er meningsløst uten kvinner

Knud Romer ville ikke gi opp om morgenen om det ikke var for kvinnene i sitt liv. Ikke bry barberingen, svøm, spis, rør en finger – bare drikk deg som en annen bum.

Forfatteren Knud Romer ville ikke vite hva jeg skal gjøre uten kvinner i hans liv. Dette sier han i et intervju i Femina denne uken.

På hvilken måte er kvinner en drivkraft i livet ditt, Knud?

-. Ømfintlig som et elektrisk gjerde, og som sår bruising, dominerende og kommandere, uutholdelig, urettferdig og hysterisk, høyre-venstre-blind, sosialt paranoid og forgjeves

«Hun blir vakrere hele tiden», sier Knud Romer på sin kone

– Omreisende speilbilder av seg selv – jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten kvinner i mitt liv. Jeg ville ikke stå opp om morgenen og gjøre en ting og ikke velger å spise og barbere eller ta en dusj, men bare vansmekte i en stillestående sump – depressive og apatiske – og drikke meg i hjel. En kvise.

– Hvorfor skulle jeg gjøre noe – for hvilken grunn? For de er den eneste grunnen, og det er meningsløst uten. De er den hånden som trekker klokke opp, og døren til verden – og jeg føler klaustrofobisk innesperring og udvejsløs og drukne meg selv når det ikke er noe å leve for. I vokse sammen som en forstenet kråkeboller og gråter av lengsel, sier Knud Romer.

– For hva er menn? De er ikke noe mer enn en enveis tegn – med en pil som peker til kvinner. Hele innholdet mitt av følelser og begjær og fantasier, har jeg satt i dem som et tomt uttrykk hvis mening er den eneste – og alle viktige forsvinne med henne, og det gjør jeg også. Skråner bort.

«Jeg kan ikke tro at hun har giftet seg med meg», sier Knud Romer på sin kone Andrea

Andrea

Knud Romer funnet kjærligheten da han møtte sin kone Andrea Alsted som han har to døtre med. Hun var livet hans:

– Alle de verste poplåter fortelle det som det er, og fortelle sannheten – det passer. Du vil bli reddet av en kvinne, og hun er meningen med livet ditt: Andrea. Hun plukket meg opp da jeg var i ferd med å drikke og ulykkelighet og ensomhet, og hun har gitt meg alt: Et hjem, mine barn – selv bøkene mine ville aldri ha blitt skrevet hvis jeg ikke hadde hatt henne til å slå til sier Knud Romer til Femina.

Forfatter Morten Sabroe er mer redd for kvinner enn Ebola og islamske staten …

Knud Romer: Livet er meningsløst uten kvinner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *