Jimmy fra Zididada: Min far flyktet fra meg

Zididada-lederen Jimmy Colding har hatt stor suksess med sitt band – turneringen Danmark rundt og var en av de største livefestivaler på dansk live scene. Men barndommen hans står i sterk kontrast til suksessen hans som voksen

Jimmy fra Zididada: Min far flyktet fra meg

Zididada sangeren Jimmy Coldings far forsvant da Jimmy var en gutt -. Men selv før det, var han ikke en viktig del av Jimmys liv

Hans far er halvt inne, halvt Jemen, født engelskmann og oppvokst i Jemen. Han flyttet til Danmark tidlig på 1960-tallet og møtte Jimmys mor. De flyttet til Ishøj, hvor han hadde mange arabiske og indiske venner, og der bodde Jimmy de første fire årene av sitt liv.

» Hvordan husker du den tiden? Jeg husker en far som leste avis på sofaen og aldri var der. Min mor og far er også skilt noen år senere, og hun møter min bestefar da hun kjøper et hus i Farum Sammen med. Min mor var enormt fokusert på å skape denne perfekte familien, og du kan ikke forestille henne. Fordi min far drakk mye og han slo henne også. Så var hun sånn: Så, våkn opp! vi trenger en annen måte.

barndommen har gjort ham sterk
senere møtte Jimmy mor en ny mann, men Jimmy gjorde ikke gjøre det bra med sin stefar. men han føler at Hans barndom har gjort ham sterk.

Hvis du alltid blir fortalt at du er usann, ikke god nok, og likevel kan du se at du faktisk slo noen steder – i den andre delen av familien og med vennene mine – så det gjør deg bare sterkere. Mer herdet. Du lærer å slå ned for de negative sidene, men du får det ikke bra. Å tro på meg: Jeg har også tenkt i voksen alder: Å, hva kan jeg gjøre for å komme inn i varmen? For eksempel, når Zididada er utelatt fra radiosendingen fordi de ikke tror at vi er en del av den etablerte musikkscenen. Men det er ingenting å gjøre. Hvis folk ikke liker deg, liker de deg ikke. Du kan ikke glede dem alle, sier Jimmy Colding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *