Ane Cortzen: Du blir vanvittig å jage perfeksjon

DR2-vert Ane Cortzen liker ikke sport og liker å la vasken strømme. Hun nekter å forfølge perfeksjon. I stedet prioriterer hun ektemann, barn og arbeid. Resten må vente

Ane Cortzen: Du blir vanvittig å jage perfeksjon

– Det er mange kvinner i min alder som tror alt kommer til å være perfekt i alle områder – det blir vanvittig! Kvinner med tre barn og en karriere som også tror at de skal kjøre en maraton og klemme seg helt vill. Jeg trener ikke i det hele tatt, og jeg pisker meg ikke for å bake å spille baller for barna og alt det. Det er mange kvinnelige magasiner som kjører perfekt, slik at du får en dårlig samvittighet hele tiden. Du må dekorere perfekt til jul og lære å strikke og legge bakgrunnen på skuffene og ha mye mer sex med mannen sin og leve utrolig deilig og leve utrolig sunt – så når skal det stoppe?! – Jeg har bestemt meg, at jeg ikke bare kan gjøre det. Det er ikke der, mitt fokus ligger. Det er i å være med min mann og mine barn og har en jobb jeg liker. Alt annet må vente. Jeg har valgt å si at det er noen grunnleggende ting som er viktigere, og jeg prøver ikke å stille så mye krav til meg selv. Noen avdelinger du må bare stenge.
– Du får det til å lyde så lett …
– Det er ikke lett, jeg har en kronisk dårlig samvittighet. Jeg burde se mine kjærester mer og badet må redone igjen, og kniven henger skråt og i to år fyller jeg 40, og så holder jeg det perfekte festet. Vet du hva? Jeg må kanskje ikke.

MAN STILL IKKE KRAVENE – Alle kvinner har en non-stopkrasj av stemmer som hele tiden varsler dem om at de ikke gjør det bra nok. Av en eller annen grunn. Disse kravene er ikke laget for menn i det hele tatt. De legger ikke dem til seg selv. Så du må bare være god til å prioritere og si: Ja! Jeg vil helst ligge ned på gulvet og leke med biler med sønnen min enn å sette klesvask sammen.
– Derfor sier jeg også nei til intervjuer om hvordan jeg pynter jul eller hva jeg legger på grillen. Fordi jeg ikke vil hjelpe gi inntrykk av at jeg har det perfekte livet. Det understreker meg selv når jeg leser slikt noe, men det er likevel alltid svært iscenesatt og har ingenting å gjøre med virkeligheten. Og det er hvordan jeg tuller – jeg kan si det riktig når barna har flyttet hjem.

My Woman Secrets har bedt Ane Cortzen fem spørsmål. Les her og se hvilke programmer som er hennes favoritt og hva er hennes største last

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *